vrijdag 20 maart 2015

Zonsverduistering, wat een geluk!

Vandaag was een gedeeltelijke zonsverduistering. Het weer was wat wisselvallig voorspeld, wolken en zon. Maar we werden wakker met een dikke laag wolken en die trok niet weg. Het was zo dik bewolkt dat we niet eens konden zien waar de zon was!

We waren eigenlijk van plan om naar de Rijswijkse sterrenwacht te gaan om daar naar de zonsverduistering te gaan kijken, maar omdat we toch niets konden zien zijn we maar weer naar huis gereden.

We wilden het toch nog een beetje meemaken, dus zijn op het dakterras gaan zitten. En toen gebeurde er iets heel wonderlijks!

Ik noem dit onze 'geen-zonsverduistering-door-de-dikke-wolken-selfie' ;-)

Het werd wel iets donkerder, maar doordat het zo bewolkt was, was dat ook niet echt heel duidelijk.

Om 10:36 was het 'moment supreme' :-) Dus nam ik wat foto's van de kinderen met op de achtergrond waar de zon ongeveer zou moeten zijn. En kijk nou wat daar begint te verschijnen...


Een heel klein gat in de bewolking waardoor we precies de zonsverduistering op haar hoogtepunt konden zien!

Dat is niet zo goed te zien op zo'n iphone foto, dus we zoomen even in. Rechtsonder de opklaring zie je nog het laatste sikkeltje van de zon. De opklaring schoof er vervolgens van links naar rechts overheen zodat we het goed konden zien:


Volgens Berend hebben we ons geluk voor de komende paar dagen in één keer opgemaakt. Voor de zekerheid is hij nu geluksmuntjes aan het knutselen ;-)

Filmpje :-)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten