zondag 19 oktober 2014

Vriendschapsbandjes, paddenstoel, lineaal en koekzilla

Tijdens het TO camp leerde Fiene van een andere thuisonderwijsmoeder hoe ze vriendschapsbandjes kan knopen. Sindsdien zijn er al flink wat armbandjes geknoopt. Vandaag bedacht Fiene dat ze voor iedereen in haar hockeyteam een vriendschapsbandje gaat maken.



Voordat we boodschappen gingen halen bij de geitenboerderij, gingen we een klein stukje wandelen in de buurt. Het was een klein moerasgebied. Fiene maakte deze foto van een mooie paddenstoel.


Dit deed mijn thuisonderwijsmoederhart goed! Toen ik laatst Fiene naar Panorama Mesdag bracht voor een college van de museumjeugduniversiteit, zag ik in het museumwinkeltje een mooie lineaal liggen met daarop plaatjes en namen van al onze koningen en koninginnen. Prachtig thuisonderwijsmateriaal natuurlijk :-) Ik kocht er één en legde 'm in de kast waar al onze verf- en tekenspullen liggen. Berend en Fiene hadden 'm vandaag gevonden en hebben 'm uitgebreid bestudeerd. Ze lieten de lineaal ook aan Fiene's vriendinnetje zien en vervolgens zijn Fiene en haar vriendinnetje bij elkaar gaan meten hoeveel centimeter hun ogen uit elkaar stonden.


Berend is dol op chocolate chip cookies, dus die bakken we regelmatig. Een tijdje geleden had hij bedacht dat hij een keer één heel groot koekje wilde bakken van het deeg in plaats van gewone koekjes. Bij alleen het idee kreeg hij al twinkelingen in zijn ogen, dus dat moesten we een keer doen :-)

Maak kennis met Koekzilla!








Geen opmerkingen:

Een reactie posten