dinsdag 30 juli 2013

Lavendelzakjes maken

Fiene en ik hebben van de stof van een oude blouse een zakje genaaid om de lavendel in te doen voor in haar kast.

Fiene zoekt in haar eigen naaidoos een lint om het zakje dicht te knopen.

Zakje vullen met lavendelbloemetjes.

Klaar!

En nu ligt het in Fiene's kast. Fiene zegt: "Oe, het ruikt echt heel sterk! Hier, ruik maar eens!" :-)

maandag 29 juli 2013

Zeilen op de Kaag

Vandaag hebben we een zeilbootje gehuurd en gingen we zeilen op de Kaag. Het was mooi weer, maar het waaide harder dan voorspeld was en de wind was ook erg vlagerig... De kinderen vonden het doodeng! De eerste tijd hebben ze heel hard gegild als we een beetje schuin gingen. Na een tijdje had ik het briljante idee om met ze over de hoge kant heen naar het water te kijken. Dan zagen ze het water aan de lage kant tenminste niet de hele tijd op zich af komen. "Kom, laten we als een puppy met ons gezicht in de wind gaan zitten", dat hielp! Ze zeiden "Waf waf waf!" en toen vonden ze het weer leuk :-)

We zijn eerst van het Kaageiland naar 't Joppe gevaren, toen hebben we ons voor de wind terug laten blazen en zijn we aangelegd om een avondeten-picknick te doen. Daarna zijn we weer teruggezeild. Berend en Fiene hebben toen zelfs nog allebei even gestuurd.



Berend en Fiene kijken naar de wolken en ik laat de achterkant van mijn broek drogen in de zon :-)



zondag 28 juli 2013

Zomeravond naar het strand

Ik ben vanavond met de kinderen naar het strand geweest.


Fiene duikt om haar nieuwe duikbrilletje te testen.

Lavendel oogsten

Fiene en ik gaan lavendelzakjes maken voor in onze kledingkasten. Vandaag hebben we wat lavendelbloemetjes geknipt en te drogen gelegd.

Alleen de lavendel die het lekkerst ruikt plukken we:

Berend komt ook even helpen:



Bloemetjes van de takjes af ritsen:

De buit:

vrijdag 26 juli 2013

Bloemen ontleden

Met Berend's zakmes hebben we wat bloemen ontleed. Op een filmpje en wat werkbladen stond hoe alle onderdelen van de bloem heten:






Daarna maakte Berend in Minecraft een bloemenveldje:


Filmpje over de onderdelen van een bloem:

Nodig: bloemen, zakmes, vergrootglas, bloemengids

woensdag 24 juli 2013

Kersenoogst

We hadden de kersenboom toen het eerder dit jaar een tijdje droog was geweest te weinig water gegeven. Toen zijn bijna alle babykersen uit de boom gevallen :-(
Gelukkig bleven er nog een paar hangen en die zijn inmiddels rijp! Ze zijn heel lekker :-)

dinsdag 23 juli 2013

Telraam patronen

Ik heb voor Fiene wat blaadjes met telraam patronen uitgeprint. Ze verzon daarna zelf een patroontje:



Hier staan de voorbeelden:


maandag 22 juli 2013

Links en rechts

Fiene: "Ik weet nu wat links en rechts is. Dat heb ik gisteren geleerd op het fietstochtje".

zondag 21 juli 2013

Bagels eten in Delft

Het was vandaag heel warm, maar toch zijn we een stukje gaan fietsen. Door een verkoelend windje langs de Vliet was het lekker. Ik ben met Fiene naar Delft gefietst om bagels te gaan eten in het bagelrestaurantje. Buurmeisje P. ging ook mee.

Fiene en P. hebben bijna de hele weg gezongen.


Alle 'groene dingetjes' van de bagels afpulken.

zaterdag 20 juli 2013

Hommel begrafenis

Op de trampoline lag een dode hommel. Hij heeft een waardige begrafenis gehad van Fiene en vriendinnetje E. uit de straat.

Nieuwe gympen en shirtje

Gisteren waren we bij oma Piël om de verjaardag van o-oma te vieren en zijn we gaan winkelen in Bataviastad. Fiene kocht een paar gympjes en een hemdje. Ze wil graag even showen!

donderdag 18 juli 2013

Met Fiene naar Blijdorp

Berend is op zeilvakantie met opa en oma, dus we zijn met z'n drieën thuis. Fiene wilde heel graag met ons naar Blijdorp, dus dat hebben we vandaag gedaan.

Bij de vogelshow.

IJsje eten bij papa op schoot.

Fiene wilde graag een knuffel uitzoeken en wilde wel even langs de Ollie winkel. Dat zijn heel veel Ollie's....

Dat is een heel grote Ollie...

zondag 14 juli 2013

Kampeervakantie naar Zuid-Frankrijk

Vrijdag 28 juni:
Vertrekdag! We pakken al onze spullen in, laden de auto vol en om 17:00, een uur later dan gepland, rijden we de straat uit. Op weg naar Nancy waar we een hotelovernachting hebben geboekt. De kinderen zijn tevreden op de achterbank met de nieuwe films op de ipad en McDonalds eten en zo liggen we om 23:00 met z'n allen op een hotelkamer.

Langs de snelweg staan eeeeeeeenorme vuilnisbakken die tot diep in de grond gaan. Fiene en ik vinden ze fascinerend :-)


Zaterdag 29 juni:
Aankleden, spulletjes pakken en we stappen de auto in, ontbijten doen we langs de snelweg. Na nog een paar plas- en eetpauzes komen we om ongeveer 17:00 op de camping aan. Arnaud zet het eten op en terwijl het staat te pruttelen zetten we de tent op. We hebben een ruime plek met lekker veel schaduw. Na het eten lopen we nog even naar het kiezelstrandje aan het riviertje waar de camping aan ligt. Het is lekker weer en we hebben het hele strandje voor onszelf. Berend en Fiene spelen met de stenen en het water.

Aankomst op ons plekje op de camping



Zondag 30 juni:
We blijven deze zonnige dag op de camping, we verdelen onze tijd tussen het strandje en spelen bij de tent.

In het riviertje aan het kiezelstrandje van de camping


In het begin vonden de kinderen naar de overkant waden behoorlijk spannend!




Fiene wil graag wat stenen laten zien die ze heeft gevonden. Heel veel stenen...


















Maandag 1 juli:
Boodschappendag. We zijn door onze meegenomen eetvoorraad heen en dus rijden we naar Bagnols om bij de grote supermarkt in te slaan.

Samen met Fiene een bootje gemaakt, maar ermee spelen in het water blijkt minder interessant


Ze spelen behoorlijk fanatiek, al snel kunnen ze lange rally's maken




Dinsdag 2 juli:
We rijden een stukje om de omgeving wat te verkennen. Een dorpje verder zit de kanoverhuur en daar bespreken we een kano voor morgen. Bij een picknickplekje langs de weg in het bos eten we onze lunch en dan rijden we weer terug.

Picknicken langs de weg


Op het strandje bij de camping, met z'n allen op het kleine stukje waar schaduw is


Woensdag 3 juli:
's Nachts worden we wakker door de regen. Het blijft regenen tot na het ontbijt. Bij het ophalen van de croissantjes bij de receptie zagen we bij het weerbericht dat het 's middags lekker weer zou zijn dus we besluiten gewoon te gaan kanoën. Dat was een goede beslissing want het was heerlijk kanoweer. Droog en bewolkt met af en toe zon. Met twee kano's zijn we 7 km de Ceze stroomafwaarts gevaren. We zijn her en der gestopt bij kiezelstrandjes om wat te eten en drinken. Berend en Fiene vonden vooral de kleine stroomversnellingen erg leuk. Berend moest de eerste keer even wennen, maar daarna joelde hij net zo hard als Fiene. Het was een erg geslaagd uitje, Berend en Fiene willen graag nog een keer!

Korte stop bij een kiezelstrandje langs de rivier om wat te eten en te drinken




"Er knabbelen visjes aan mijn voetjes!"







Donderdag 4 juli:
Campingdagje!

Vrijdag 5 juli:
Het leek ons leuk om ook één van de stadjes in de omgeving te bezoeken. Avignon is ongeveer een uur rijden van de camping vandaan, dus daar gaan we naartoe. Het was een warme dag, maar de airco deed het goed in de auto, dat was even wennen toen we in Avignon uitstapten. We zijn dwars door het centrum naar restanten van de brug en het paleis van de paus gelopen. Over een paar dagen begint er een theaterfestival in de stad. Vanochtend mochten mensen blijkbaar beginnen met het ophangen van reclameposters in de stad. Er liepen heel veel mensen rond met boodschappenkarren vol posters en ladders om ergens op te kunnen klimmen om de posters overal in de stad op te hangen. Dat was een attractie op zich.
Onderweg hebben de kinderen een lekker ijsje gegeten. Bij de brug hebben we aan de oever zitten picknicken. Fiene vond het liedje van 'Sur le pont d'Avignon' leuk. Berend vond het een fascinerend idee dat er een paus in het gebouw dat we zagen had gewoond.
Op de terugweg naar de auto zijn we een snoepwinkeltje in geweest. En toen zijn we weer naar huis gereden.

Lekker ijsje eten om wat af te koelen


De Pont d'Avignon, zonder dansende mensen, en ook nog half ingestort




Voor het pauselijk paleis


Overal door de stad worden aanplakbiljetten opgehangen voor het theaterfestival, en als ik zeg overal, dan bedoel ik ook overal...






Teruggekomen bij de tent lekker rustig luisterboek luisteren





Zaterdag 6 juli:
Weer een campingdagje!

Zondag 7 juli:
Vandaag blijven we een groot deel van de dag bij de camping. 's Middags pakken we de auto om wat dingen in de buurt te bekijken. We rijden eerst naar La Roque sur Cèze. Dat ziet er fantastisch uit! Allemaal watervalletjes en kleine poeltjes. Het is er erg druk en we hebben geen zwemspullen mee, dus we besluiten een andere keer terug te komen. Vervolgens rijden we naar Cornillon. Vanaf een uitzichtspunt kunnen we heel ver over de vallei uitkijken. Middenin het kleine dorpje zit een restaurantje waar de kinderen een ijsje eten.

Mmmm, lekker! Nutella snoepen uit de pot


Het is een warme dag, ter afkoeling hebben we een koud voetenbadje


IJsje eten in een restaurantje


"Aaaah! Je flitst recht in mijn ogen!"


"Ik wil ook op de foto met mama!"


Maandag 8 juli:
We zitten relatief dichtbij de Middellandse Zee. Het is dus erg aanlokkelijk om er een dagje heen te rijden. Arnaud vraagt bij de campingbazen naar een tip voor een leuk strand en met een achterbak vol schepjes, parasol, eten en drinken en een luchtbed vertrekken we richting La Grande-Motte. Na anderhalf uur rijden belanden we op een weg langs de kust. We parkeren de auto en lopen het prachtige zandstrand op. Wat een heerlijk plekje! Er staat een koel zeebriesje en Arnaud en ik duiken onder de parasol om onze boeken te lezen. Berend en Fiene spelen samen urenlang met het luchtbed in de zee. Aan het einde van de middag rijden we naar La Grande-Motte op zoek naar een restaurantje. We treffen het niet, de salade is niet lekker, het vlees te taai om te eten. Daarna lopen we langs de haven en eten de kinderen nog een ijsje.
Als we weer naar huis rijden, begint het te regenen en te onweren. Ook bij de camping is het slecht weer. Daar hadden we bij vertrek geen rekening mee gehouden, dus de tent was niet goed afgesloten en een groot deel van de kleren staat in een flinke plas water. Na een korte dweilpauze duiken we moe ons bed in.

Ze hebben bijna de hele dag in het water gelegen met het luchtbedje




 

 

"Mag ik een hapje van je ijsje proeven?"








Dinsdag 9 juli:
Het spelen met het luchtbed in de zee gisteren was leuk, maar al met al zijn de kinderen te lang in de zon geweest en zijn ze dus ondanks het smeren met zonnebrand behoorlijk verbrand. Vandaag blijven we dus maar vooral op de camping. De kinderen spelen nog wat in het riviertje, maar wel met een t-shirt met lange mouwen aan.

Woensdag 10 juli:
Vandaag gaan we naar een grot. We konden het niet op de tomtom vinden, maar de campingbaas kon ons uitleggen hoe we er moesten komen. Na een half uurtje rijden parkeerden we de auto en volgden we een pad door het bos naar de grot. Na ruim 10 minuten lopen kwamen we daar aan. Door een korte gang liepen we de berg in. Daar was een enorme zaal met overal druipstenen, het was erg mooi. Na de tour hebben de kinderen nog wat uitgezocht in het winkeltje en hebben ze een ijsje gegeten. Fiene had lavendelijs en dat was lekker! Toen ging het heel hard regenen en onweren en hebben we in het winkeltje gewacht tot het ergste voorbij was voordat we weer naar de auto zijn gelopen.

Op het bospad naar La grotte de la salamander


De mooie druipstenen in de grote grot








Arnaud is duidelijk toe aan nieuwe schoenen



Donderdag 11 juli:
's Ochtends kunnen de kinderen ponyrijden op de camping. Berend wil niet, maar Fiene wel. Ze maken een rondje van 10 minuten door het bos, Fiene vindt het heel leuk. 's Middags gaat Arnaud met de kinderen weer naar La Roque sur Cèze. Deze keer met zwemspullen om lekker in het water te kunnen spelen.






Vrijdag 12 juli:
De kinderen vonden het zo leuk bij La Roque dat we vandaag weer een keer gaan.

"Mama! Maak je een foto van mij met de steen?"










Dit is Jumpy het huisdier, vandaag hebben we 'm maar weer zijn vrijheid teruggegeven


Juf Fiene geeft Arnaud en mij les in koekjesrekenen. Het is niet zo makkelijk als het lijkt!




's Avonds op de camping samen met de andere kinderen het weerwolvenspel spelen


Zaterdag 13 juli:
Vertrekdag! 's Ochtends breken we de tent af en pakken (proppen) alle spullen in de auto. Daarna gaan we nog even lekker zwemmen bij het riviertje. Na een douche en schone kleren stappen we om 15:15 de auto in en rijden naar Nancy voor een hotelovernachting. Morgen rijden we door naar huis.

Uitzicht vanuit de auto op de Route de soleil