vrijdag 29 november 2013

Pepernoten bakken

Vanochtend hebben Fiene en ik ons pepernotenrecept opgezocht en zijn we langs de supermarkt gelopen voor de missende ingrediƫnten. Dus vanmiddag konden we pepernoten bakken, buurmeisje S. kwam ook bakken. Ze vonden het net als vorige jaren erg leuk en de pepernoten waren heel goed gelukt. We hebben dit jaar voor het eerst ook wat pepernoten in gesmolten witte chocola gedoopt en bestrooid met wat cacao zodat het truffelnoten werden. Berend vond ze heerlijk!

Dit is ons pepernotenrecept (uit de sinterklaasweek van een paar jaar geleden), heel makkelijk en lukt altijd, alleen niet laten verbranden ;-)
Benodigdheden:
250 gr zelfrijzend bakmeel
125 gr donkere basterdsuiker
100 gr zachte boter
2 eetlepels speculaaskruiden
3 eetlepels melk

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 150 graden. Vet de bakplaat in [of voor luie moeders zoals ik: gebruik bakpapier].

Zeef het bakmeel boven een kom [zeven is leuk, maar geeft veel rommel, zonder zeven werkt ook prima] en maak een kuiltje in het midden.

Voeg in het kuiltje de suiker, de boter, de speculaaskruiden, wat zout en de melk toe, en verkruimel die met de vingers door het meel. Kneed dit snel tot een soepel deeg. [langzaam kan ook][je kunt nu ook een deel van het deeg al opeten, Berend en Fiene zeggen dat dat heel lekker is! :-) ]

Vorm kleine balletjes [of grote balletjes, of natuurlijk pepernootzilla!] van het deeg, leg die op de ingevette bakplaat en bak de kruidnootjes in ongeveer 20 minuten bruin en gaar.


1 opmerking:

  1. We hebben het recept juist uitgeprobeerd, hmmmm, was zalig !
    Bedankt dus

    BeantwoordenVerwijderen